Lirik Aku Yang Dulu – Tegar

by Ritz on March 30, 2013

tegar

Tegar – Aku Yang Dulu

Aku Yang Dulu – Tegar

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia

Cita cita ku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang maha kuasa
Memberi jalan untuku semua

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita cita paling mulia
Membantu keluarga dirumah

Sekolah dulu ku gak punya biaya
Terpaksa kuharus mencari nafkah
Tetapi aku tak berputus asa
Pasti yang kuasa memberi jalannya

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita cita paling mulia
Bersyukur masuk dapur rekaman

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam selalu bawa uang recehan
Mengejar cita cita paling mulia
Bersyukur masuk dapur rekaman

Sekolah dulu aku gak punya biaya
Terpaksa kuharus mencari nafkah
Paling bisa bantu dengan penuh cinta
Cinta yang penuh warna

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita
Sekarang aku bahagia

Cita cita ku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang maha kuasa
Memberi jalan untuku semua

Download Mp3 : Disini Link 1

Download Mp3 : Disini Link 2

Biodata Tegar
Nama : Tegar Septian
Lahir: Pemalang
Tarikh Lahir: 19 Sept 2001
Kerjaya: Penyanyi
Lagu : Aku Yang Dulu Bukanlah Sekarang

{ 33 comments… read them below or add one }

DaRk_FuTuRe April 29, 2013 at 12:04 pm

thanks !! :D

Reply

syazwan June 7, 2013 at 12:18 pm

saya nak ckap kawan saya kate suara awak mcm suare saye but sye mcm x prcaye lak kan sye mmang popular at the school………

Reply

syazwan June 7, 2013 at 12:22 pm

sye mmang suke lagu awk boleh dtng palong satu x?di malaysia sye thu awk dkat indonesia okey.,sye live at negeri sembilan felda pasir besar k.tlong laaaaaaaaaa.mak sye nk sngat jmpa dgan awk kkkkkkkkkkkk.harap awk dpt mempertimbang kan perasaan mak sye kkkkkkkkk.

Reply

YUSRI June 7, 2013 at 12:33 pm

sye nk tnye awk drjah berape/tngktan berape sya.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
I LOVE YOU………………………………………………………………….

Reply

Lagu Mp3 June 14, 2013 at 8:56 am

lagu tegar memang keren

Reply

kiki June 21, 2013 at 4:30 am

Penyanyi : TEPAR

Tuk… Wak… Gak…

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang…
Dulu di kandang sekarang ku di empang…
Dulu dulu dulu kulit ku hitam…
Sekarang ku tampan rupawan…

Cita-citaku menjadi orang kaya…
Dulu ku ngepet hasilnya alhamdulillah…
Ku langsung kabur pergi ke korea…
Mencari emak ku di sana…

Hidupku dulunya seorang karyawan…
Pulang malam… Di godain anak perawan…
Gara-gara… Wajah ku terlalu tampan…
Lebih tampan… Dari wajah Betran…

Sekolah dulu ku tak punya celana…
Terpaksa ku maling jemuran tetangga…
Tetapi ku di hajar ama warga…
Di opname rumah sakit jiwa…

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang…
Dulu ku ganteng sekarang udah sableng…
Dulu dulu dulu ku tidur di kosan…
Sekarang nginep di kuburan…

Reply

Diana lili June 28, 2013 at 12:17 pm

wa…. Bestnye lagu nie, saya suka sangat…

Reply

Diana lili June 28, 2013 at 2:27 pm

best lgu ni..saya suka sangt wlpun awk budk kecik lagi tpi nyayian awak best sangt..

Reply

LaeCW June 29, 2013 at 9:46 am

Wow so ……I dont know to say what?? ok ok my comment is song is the best kids (TEGAR) ^_^

Reply

Haziq July 1, 2013 at 11:13 am

BEST la lagu budak ni buat…. suara mantap

Reply

Nur Syuhada July 9, 2013 at 1:01 pm

Best nyee lagu awak .. Boleh jadi adik saya ?? Boleh la awak nyanyi untuk saya setiap hari .. !! Tegar , Your The Best

Reply

leofarhana July 13, 2013 at 4:57 am

best la lagu ni

Reply

yunus98 October 31, 2013 at 1:41 am

best lagu nee laaa…

Reply

Kyra July 18, 2013 at 2:47 pm

Bertuah adek ni biar pn dia dlunye hdp ssh,ttp dgn izin tuhan dia bole sukses mcm skrg ni,amiiiinnn.. *Luv u TEGAR*

Reply

asparaguswhite July 24, 2013 at 3:00 am

thanks for sharing n upload tis song, i amik untuk upload dalam my blog ok..
asparaguswhite.blogspot.com

Reply

Ritz July 24, 2013 at 4:36 am
Ritz July 24, 2013 at 4:35 am

wah ramai juga ye minat lagu Tegar nie….. :-)

Reply

Myra July 27, 2013 at 11:45 am

Suara Tegar lembut! saye ske sgt :)

Reply

roy supardi July 30, 2013 at 4:23 pm

tegar hebat mencari jalan hidup

Reply

charelfriendly July 31, 2013 at 1:39 pm

lagunya menginspirasi…
charelfriendly recently posted…Sheryl Sheinafia – Rasa SunyiMy Profile

Reply

Rahsia Suami Isteri Hebat September 9, 2013 at 10:27 pm

Dalam mencari maklumat di internet, banyak yang menyimpang dari
isu sebenar… tahniah kepada admin… pos awak memang
menarik dengan idea yang tulin… tahniah sekali
lagi..

Reply

az-hanna September 24, 2013 at 10:06 pm

lagu ni best gila!!!!!

Reply

Ritz September 27, 2013 at 8:19 am

Kisah Hidup Tegar dikhabarkan akan di filemkan…. tak sabar rasanya hendak menonton…
Ritz recently posted…Gambar Peserta Miss World 2013 Peragakan Pakaian TermahalMy Profile

Reply

jaga charming dolly January 5, 2014 at 11:13 pm

i love tiz song vy much….

Reply

hanis farzana September 29, 2013 at 4:57 pm

saya suka nyanyi lagu nie…best sangat….best x terhingga…

Reply

sofia October 8, 2013 at 7:10 pm

assalamualaikum tegar,kamu punya bakat yang luar biasa sekali…semoga kamu sukses dlm pelajaran & bakat nyanyian ok…

Reply

jeno October 14, 2013 at 2:51 am

assalamualaikum tegar semoga kamu berjaya selalu…..dan saya tahu keperitan hidup yang kamu telah lalui……bersyukur la selalu…

Reply

jeno October 14, 2013 at 2:44 am

alhamdullih …………terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Reply

MyRitz October 22, 2013 at 7:06 am

memang terbaik…

Reply

Muhammad Khairuddin Lim October 31, 2013 at 5:33 am

Terbaik….saya suka lagu ini….sambil terbawa-bawa dalam mimpi.

Reply

boniface November 26, 2013 at 1:34 am

terbaik…

Reply

Ritz December 18, 2013 at 9:24 am

Memang terbaik kan….

Reply

vignesshwary May 2, 2014 at 6:09 am

lagu TEGAR memang best sekaali…. walaupun saya seorang india saya sangat suka lagu melayu …..
lagu ni top… saya bangga denganTEGAR kerana dalam usia begini pun sudah mempunyai bakat yang sebegini

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 6 trackbacks }

Previous post:

Next post: